RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

College wil studietoeslag verhogen

Nu is de studietoeslag maximaal 83 euro per maand. Dat zou volgens een onderzoek van de Landelijke Studievakbond (LSVB) en vakbond CNV omhoog moeten naar 25% van het minimumloon, wat neerkomt op 282 euro per maand. ,,Sinds de gemeente de hoogte van de toeslag bepaalt in 2015, is de toeslag in bijna alle gemeenten veel te laag. De bonden vinden dat de toeslag terug moet komen op het oude niveau van 25% van het minimumjeugdloon,” aldus de LSVB.

Verhoogd, maar hoeveel?

Het college wil nog niet zeggen of ze het bedrag van de LSVB vanaf nu aanhouden, maar zegt wel aan een verhoging te werken. ,,Wij hadden tot op heden geen signalen van de doelgroep dat het bedrag te laag was. In het kader van de publiciteitscampagne van de LSVB is één algemene reactie doorgestuurd, maar er is geen specifieke info gegeven waarom de toeslag van 1000 euro (per jaar, red.) onvoldoende zou zijn,” aldus het college.

,,Voor studenten met een beperking is het lastig of zelfs onmogelijk om een bijbaantje naast de studie te hebben,” benadrukken zowel het Apeldoornse college van B en W als de LSVB en de CNV. Daarom is een steuntje in de rug van de gemeente nodig in de vorm van een toeslag.

Het college belooft in 2018 met een voorstel voor de verhoging van de studietoeslag te komen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn