RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Containers 'wrappen' in strijd tegen bijplaatsingen

APELDOORN - Experimenten zijn gestart om de hoeveelheid bijplaatsingen bij ondergrondse containers te verminderen. Eén daarvan is het 'wrappen' van containers. Dat gebeurde eerder deze week in de Maasstraat in Apeldoorn.

Wat laten mensen achter?
Denk bij bijplaatsingen aan b.v. meubilair, zonweringen of elektronica die bij de ondergrondse afvalcontainers worden achter gelaten. Kortom illegaal gedumpt afval. Bijplaatsingen van afval bij ondergrondse containers zijn veel inwoners een doorn in het oog. Bovendien kost het veel geld om dit afval te verwijderen. Alle reden dus om te investeren in een creatieve aanpak.

Experimenten gestart
Circulus-Berkel werkt in opdracht van de gemeente Apeldoorn op dit moment aan het verminderen van bijplaatsingen op een aantal plekken. Containers worden voorzien van foto’s en teksten van buurtbewoners die de buurt schoon willen houden. En we 'wrappen'  containers  met een afbeelding van een afvalstroom. Zo kun je in één oogopslag zien welk afval waar in moet.

Positieve reacties
Een deel van de experimenten is gestart; de foto laat het zonet opgeleverde werk zien in de Maasstraat.

Benieuwd naar de positieve reacties? Bekijk HIER uitzending van afgelopen donderdag van RTV Apeldoorn terug.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn