• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Corona in woonzorgcentrum Apeldoorn, één bewoner overleden

APELDOORN - Bij woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is een uitbraak van het coronavirus. Dat heeft tot dusver aan één persoon het leven gekost. Ook andere bewoners van het woonzorgcentrum zijn positief getest op het virus.

Door: Bastiaan van Blokland

De eerste verdenking was op 19 maart. De bewoner die het betrof werd daarna opgenomen in het ziekenhuis en overleed afgelopen zaterdag. Drie andere bewoners testten positief en zijn eveneens in het ziekenhuis beland.

Nauw contact

Twaalf mensen worden goed in de gaten gehouden door het verzorgend personeel, omdat zij klachten hebben die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus. Daarover is 'nauw contact met de huisartsen', vertelt een woordvoerder.

In een reactie van zorgorganisatie KleinGeluk, waar Veldhuis onder valt, is te lezen dat de bewoners op dit moment volgens een speciaal protocol verzorgd en verpleegd worden. Dat betreft onder meer strikte hygiënerichtlijnen en (persoonlijke) beschermingsmiddelen.

Pas net geopend

Bewoners verblijven op hun appartement tot het protocol wordt opgeheven. De buurtkamers en ontspanningsruimtes zijn dicht en bezoek kan Veldhuis niet betreden. De locatie is overigens pas ruim een maand open. De officiële opening was op 2 maart.

KleinGeluk heeft naar aanleiding van de coronabesmettingen een crisiscommissie ingesteld. Mensen kunnen terecht met hun vragen en de organisatie zegt actief te communiceren naar alle betrokkenen.

Zie ook: Vier doden door corona in zorgcentrum Beek

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn