RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dansles laat azc-kinderen in Apeldoorn weer even lachen

APELDOORN - Met de komst van gezinnen naar het tijdelijke azc in Apeldoorn, wonen er nu zo'n 350 vluchtelingen. Daarmee is de opvanglocatie aan de Christiaan Geurtsweg bijna vol. Deze week is het nog voorjaarsvakantie voor de kinderen en wordt er van alles voor hen georganiseerd.

door Maaike de Glee

Zo zijn er knutselactiviteiten, rapworkshops en donderdagmiddag werd er voor groot en klein een dansles gegeven. Omdat er door de vluchtelingen veel verschillende talen worden gesproken, is het soms moeilijk communiceren. 'Maar met dansen spreekt het lichaam', zegt de enthousiaste danslerares van MoveForward.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is blij dat er veel activiteiten georganiseerd worden. Marleen Jeronimus van het COA:  'We zien dat het goed is voor de groepsvorming, maar ook het even niet nadenken over alles en even lekker meedoen met de muziek en doen wat de dansdocent vraagt. We zien dan weer even die glimlach en dat ze even nergens over nadenken en gewoon zorgeloos dansen in de ruimte.'

Veel vrijwillige hulp

Daarnaast is het COA blij met de vele Apeldoorners die zich hebben gemeld om vrijwilligerswerk te doen. 'We zijn echt verrast als COA. Vrijwilligers, maar ook organisaties die zich aanmelden. En we proberen echt alles aan te nemen', aldus Jeronimus. 

Vanaf volgende week gaan de kinderen ook naar school. Maandag zullen zij samen met hun ouders per touringbus gebracht worden naar de openbare basisschool Heuvellaan in de stad, waar ze de komende maanden les krijgen.

In het tijdelijke asielzoekerscentrum kunnen maximaal 400 vluchtelingen worden opgevangen. Hoe lang dit azc openblijft, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer het definitieve asielzoekerscentrum aan de Deventerstraat de deuren opent.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn