RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De EVE Foundation helpt jongeren bij verlies van ouder

Rouwen is voor iedereen anders, maar voor jongeren die een ouder hebben verloren, kan het uitdagend en eenzaam zijn. Alle scholen in Apeldoorn krijgen te maken met jongeren die een vader of moeder verliezen of verloren zijn. Hoe kun je daarmee omgaan en waar is hulp te vinden. De EVE Foundation biedt in Apeldoorn een praatgroep aan voor jongeren van 14 tot 24 jaar. In januari 2024 start deze praatgroep in Apeldoorn en is bedoeld voor jongeren uit de hele regio.

De rouwgroep wordt begeleid door Marie-Louise de Vries, docent en ervaren counselor/vertrouwenspersoon voor jongeren en Patricia Harmsen, coach in rouw en verlies. Beiden hebben zelf aan den lijve ondervonden wat rouw met je doet.

Bijeenkomst

Tijdens de 6-maandelijkse bijeenkomsten staan gevoelend en ervaringen centraal. De jongeren krijgen de kans om hun verdriet te uiten, herinneringen te delen en te leren hoe ze met hun verlies om kunnen gaan. Naast de gesprekken zal er ook bij iedere bijeenkomst een activiteit plaats vinden en gezamenlijk gegeten worden.

Informatieavond

Er vindt ook een informatieavond plaats op woensdag 22 november met het thema jongeren en rouw. Ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden kunnen dan inzicht krijgen in hoe het rouwproces bij een jongere doorgaans werkt. Tijdens deze avond zullen er meerdere sprekers aan het woord komen en kunnen er vragen gesteld worden. De informatieavond vindt plaats om 19.30 uur bij de Klup, Mariastraat 52-54 in Apeldoorn.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over de EVE Foundation en de praatgroep voor jongeren in rouw, dan kun je kijken op www.evefoundation.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn