RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De Hoge Veluwe verruimt de openingstijden en opent meer faciliteiten

HOENDERLOO – Vanaf vrijdag 15 mei a.s. gaat Het Nationale Park De Hoge Veluwe terug naar zijn standaardopeningstijden. Dit houdt in dat de door velen zo gemiste avondopenstelling weer van kracht is en het Park dagelijks via de entrees bij Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen van 08:00 tot 21:00 geopend is voor bezoekers. Het Parkrestaurant en het Museonder gaan weer open per 1 juni. De camping per 1 juli.

De Hoge Veluwe biedt ruimte en veiligheid
Gedurende de Coronacrisis is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5.400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het Park voldoende ruimte om de Coronameters in acht te kunnen nemen en het Park zorgt op grond van een strak Coronaprotocol voor een veilige omgeving om in te recreëren.

Wandelen en fietsen
Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom om op een veilige manier te genieten van de natuur, kunst en architectuur. Op de fietspaden geldt vanwege de Coronaregels eenrichtingsverkeer. Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het ook weer mogelijk is om met elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.

Faciliteiten
De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg zijn reeds als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Tevens kunnen de bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen. Ook de Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Vanaf 1 juni wordt het weer mogelijk om het Parkrestaurant en het Museonder te bezoeken en is het Park Paviljoen beschikbaar voor het huren van zalen, zowel zakelijk als particulier. 

Steunactie
Het Coronavirus heeft grote gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen (85% van de inkomsten van het Park) en dus ook voor de financiële situatie. Het Park roept bezoekers en Parkrelaties op om het Park financieel te steunen in deze moeilijke tijd. Kijk op www.hogeveluwe.nl/steunhetpark voor meer informatie.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn