• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De kiosk van 'tante Mien' op de Veluwe verdwijnt

BEEKBERGEN - De nostalgische kiosk van 'tante Mien' bij transferium Het Leesten bij Ugchelen verdwijnt. Eerder werd het parkeerterrein van het transferium al opgeknapt en vergroot. In het voorjaar wordt een nieuw centrum geopend waar ook ruimte is voor horeca.

De kiosk is al tientallen jaren een begrip op de Veluwe. De uitbater, Ivo Kamphorst, begon dertig jaar geleden bij de kiosk met een vakantiebaantje. 'Tante Mien, de oma van mijn vroegere compagnon, is begonnen in de jaren vijftig met een verkoopkar', vertelt hij in het programma Onze Veluwe.

De tekst gaat verder onder de video.

De uitbreiding van de parkeerplaats heeft grote gevolgen voor de kiosk. 'Straks is de kiosk niet meer. Dan gaan we van kiosk naar bospaviljoen.' Samen met Staatsbosbeheer wordt er een nieuw gebouw gerealiseerd. Naast horeca komt er ook een informatiecentrum van de natuurorganisatie.

Veel bezoekers zijn blij met de komst van het nieuwe bospaviljoen. Maar er zijn ook negatieve geluiden. 'Wat ik hoor is: het is zo nostalgisch en de kiosk en deze plek zijn zo klein. Straks is het niet meer gezellig. Mijn antwoord is dan: als u wegblijft, wordt het inderdaad niet gezellig.'

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00