RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De kosten van een graf worden een stuk minder hoog

APELDOORN - Graven kunnen in Apeldoorn straks ook voor een kortere periode en tegen een lager tarief worden gebruikt. Vorig jaar gaf de raad aan dat begraven voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom is de gemeente met een plan gekomen.

Door: Bastiaan van Blokland

Het gemeentebestuur schrijft dat, in plaats van twintig jaar, inwoners nu ook een graf voor de duur van tien jaar kunnen krijgen. De duur van tien jaar is wettelijk vastgelegd; eerder mag een graf niet geruimd worden.

'Relatief duur'

De prijs van zo'n begraafplek is 2630 euro. De prijs voor een graf voor de duur van twintig jaar is 3691 euro. Het is 'relatief' nog steeds duur, stelt Apeldoorn. Dat komt omdat er allerhande algemene kosten zijn verbonden aan een graf.

Bekijk hier een tabel met de kosten.

Afbeelding
Tabel: gemeente Apeldoorn

Wanneer iemand wordt bijgelegd in een graf (bijvoorbeeld een later overleden partner), leg je opnieuw de duur vast voor tien jaar. Daarom is ook gekeken naar goedkopere opties voor de duur van twintig jaar.

Huurgraven hergebruiken

Zo kan een voormalig huurgraf straks opnieuw gebruikt worden, om de kosten te drukken. Dat kan op de begraafplaatsen Heidehof en Beekbergen. In dat geval betaal je 2392 euro voor twintig jaar.

Er bestaat ook de optie voor een algemeen graf. Daarin liggen meerdere mensen, meestal onbekenden van elkaar. Zo'n graf kent doorgaans geen grafsteen. Wie dit wil, betaalt eenmalig 990 euro.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn