RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De Maten krijgt poort naar wijk

APELDOORN - De komende jaren investeert gemeente Apeldoorn in kunst in de stad. Kunst die Apeldoorn een gezicht geeft. Want, zoals wethouder Detlev Cziesso zegt: “Kunst maakt de beleving van een stad mooier, tevens bevordert dat ook het welzijn van onze inwoners.”

Kunstwerk Matenpoort
De weg Matenpoort is al jaren een van de toegangswegen naar de Maten, maar de wijk krijgt nu ook een fysieke poort. Het kunstwerk krijgt de vorm van een poort.

Het hooiland naast het kanaal
Kunstenaar Marcel Smink put zijn inspiratie uit de omgeving van het kunstwerk. Hierdoor komen de geschiedenis van het gebied en verwijzingen naar het kanaal terug in het werk. Zo lijken de pilaren van de poort op opgestapelde balen hooi, verpakt in folie. Maten betekent namelijk hooiland of grasland. De hoogte van de poort en de halve zuil ernaast heeft te maken met het verval van het Apeldoorns Kanaal.

Buurt denkt mee
De buurt heeft een belangrijke rol gespeeld bij de komst van dit kunstwerk. Bewoners en andere betrokkenen uit de buurt hebben meegedacht met de opdracht, feedback gegeven op het ontwerp en mee besloten over de plek van het kunstwerk.

In 2020 geplaatst
Het kunstwerk Matenpoort is straks te vinden op de kruising Matenpoort, Aalscholverweg en Kanaal Zuid. De planning is dat het kunstwerk in de zomer van 2020 geplaatst wordt.

Het kunstwerk wordt deels betaald door het Rijk. Echter, het overgrote deel van de rekening is voor de gemeente Apeldoorn.

Wilt u meer weten over kunst in de stad? Kijk dan op www.apeldoorn.nl/kunst

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn