• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De trein van Sinterklaas staat stil, is hij wel op tijd in Apeldoorn?

APELDOORN - Sinterklaas komt dit jaar met de trein naar Apeldoorn. Maar het is de grote vraag of hij wel op tijd aankomt. De trein heeft namelijk technische problemen en staat stil.

Dat was woensdagavond te zien in de derde aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De Sint en zijn Pieten zijn vanuit Spanje op weg naar Apeldoorn. In de trein zit een 'zelfbedieningspomp'.

De naam zegt het al: als je deze gebruikt, rijdt de trein verder zonder dat er iemand naar om hoeft te kijken. Maar op een of andere manier werkt die pomp niet in de trein van de Sint.

De trein kwam namelijk stil te staan, toen de smeerpiet de pomp aanzette. Er kwam ook heel veel rook bij vrij. 

Afbeelding
Screenshot Het Sinterklaasjournaal

Hoe (en of) het probleem wordt opgelost, wordt hopelijk donderdagavond duidelijk in de volgende aflevering.

'Welkom in Apendoorn?'

Op het station van Apeldoorn namen, in dezelfde aflevering, waarnemend burgemeester Petra van Wingerden en verslaggever Jeroen van Het Sinterklaasjournaal alvast een kijkje. Ze kwamen op het station Co Hesie tegen, de stationschef. 

Afbeelding
Screenshot Het Sinterklaasjournaal

Denkt hij dat de trein zaterdag op tijd in Apeldoorn is? 'Als er hier een trein op tijd komt, is dat perrongeluk. Zo noemen wij dat hier. Daar ga ik voor komende zaterdag ook vanuit.'

Het Sinterklaasjournaal is iedere avond om 18.00 uur te zien op NPO3.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Rockrevival specials
16:00 tot 18:00
Non Stop Music
16:00 tot 18:00