• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De trein van Sinterklaas staat weer stil, intocht in Apeldoorn zeer onzeker

APELDOORN - De stoomtrein, waarmee Sinterklaas en zijn pieten onderweg zijn naar Apeldoorn, staat opnieuw stil. De trein is de verkeerde kant opgereden en staat nu op een onbekende plek stil.

Dat was vrijdagavond te zien in een nieuwe aflevering van Het Sinterklaasjournaal

Verlanglijstjes worden uitgedeeld

In de uitzending was ook te zien dat in een papierfabriek in Apeldoorn verlanglijstjes worden gemaakt. 'Die delen we morgen uit tijdens de intocht', vertelde waarnemend burgemeester Petra van Wingerden. 'Het is gemaakt van speciaal papier. We houden dit nog even geheim voor Sinterklaas, maar verder mag iedereen het weten.'

Afbeelding
Screenshot Het Sinterklaasjournaal

Toen verslaggever Jeroen van Het Sinterklaasjournaal een kijkje kwam nemen in de papierfabriek, ging het helemaal mis bij een van de machines. De machine ging stuk, waardoor er op dit moment geen nieuwe verlanglijstjes kunnen worden gedrukt. 'Geduld is een schone zaak, maar je moet er wel geduld voor hebben', klonk het uit de mond van een van de medewerkers in de fabriek. En die tijd hebben ze niet...

Afbeelding
Screenshot Het Sinterklaasjournaal

Wat gaat er gebeuren?

De landelijke intocht van de Sint en zijn pieten is namelijk zaterdagmiddag. Je leest hier wat er dan allemaal gaat gebeuren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn