RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Deze toiletten zijn helemaal 'coronaproof'

BEEMTE BROEKLAND - Horeca en recreatiebedrijven gaan de komende periode met vrees tegemoet. Hoe moeten deze bedrijven straks weer open in een 1,5-metersamenleving? De Apeldoornse Marco Schimmel hoopt met zijn nieuwe pop-up toiletten een oplossing te hebben gevonden.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Het was een beetje een geluk bij een ongeluk, legt de mede-eigenaar van het bedrijf uit dat sanitaire voorzieningen levert aan onder andere evenementen. 'We zijn al lang bezig met dit nieuwe ontwerp. Ze kunnen los van elkaar opgesteld worden, eigenlijk net als chemische toiletten.'

Automatisch handen wassen

De meeste toiletten met een water aan- en afvoer zijn namelijk vaste toiletblokken en dus niet geschikt voor een samenleving waar mensen veel afstand van elkaar moeten nemen. Ook zit er bij het nieuwe ontwerp een automatisch handwassysteem. Bij het handen wassen hoeven gasten de kraan dus niet aan te raken. 

Vorig jaar had het bedrijf de nieuwe toiletten al gepresenteerd. Ze hoopten dus op een drukke zomer. Dat is nog niet het geval. Maar wat niet is, kan nog komen, hoopt de Apeldoorner. 'Het kan een oplossing zijn voor campings, horeca, en op termijn misschien ook wel kleine feesten.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn