RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Deze vier coronamaatregelen zijn vandaag versoepeld

ALGEMEEN - De maatregelen om het coronavirus te controleren worden stap voor stap versoepeld. Het kabinet besloot eerder om vanaf 15 juni weer wat meer toe te laten. Een overzicht.

- Bewoners in verzorgingstehuizen mogen weer meerdere bezoekers ontvangen, behalve op locaties waar zich nog besmettingen voordoen. Een kus of knuffel zit er nog niet in. In elk verpleeghuis zijn looproutes aangegeven om zo min mogelijk mensen tegen te komen, moeten bezoekers een mondkapje op én op 1,5 meter afstand blijven van hun naaste. Maar we kunnen in ieder geval weer op bezoek en daar ben ik heel blij mee.”

-  De sanitairgebouwen mogen weer in gebruik worden genomen op campings en vakantieparken op voorwaarde dat de richtlijnen van het RIVM worden opgevolgd. Hier onder vallen: Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen in zwemgelegenheden, inrichtingen voor sporten en beweging die buiten sporten mogelijk maken, instellingen voor topsport, jachthavens, dierentuinen, pretparken en bibliotheken.

- Er zal weer beperkt les worden gegeven op mbo’s, hbo’s en universiteiten. Praktijklessen mogen worden opgestart en ook kunnen docenten weer toetsen en tentamens afnemen op locatie. Colleges worden tot de zomervakantie nog wel digitaal aangeboden. 

- Het is weer mogelijk om naar zestien Europese landen te reizen. De reisadviezen van België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland zijn van oranje naar geel gegaan. Ook het Caribisch deel van het Koninkrijk is weer toegankelijk. 

Voor meer informatie zie:

ACSI Kampeernieuws

en

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn