RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Di-rect weet ook in Orpheus nieuw publiek aan zich te binden

De band Di-rect bestaat dit jaar 20 jaar. Gisteravond, zaterdag 9 maart, vierden ze dat met een optreden in Orpheus. In deze theatertour staat de band met 13 personen; groter dan ooit.

Links op het podium 3 blazers, rechts 4 strijkers, in het midden een 5mansband met 2 gitaristen. En dan, blikvanger in een zwarte, kunstzinnig beschilderde kimono, zanger Veenendaal. Ronddansend als een zenmaster met onnavolgbare tai chi-bewegingen die de band aanmoedigen.De arrangementen nemen de toeschouwers mee naar een muzikale wereld die klassieke klanken in zich heeft en een minimum aan rock.

Di-rect weet stijlen te combineren: space, urban, soul, blues, tribal. En ook vleugjes Bowie en ELO kwamen voorbij. De show ademt rust en intimiteit uit. Geen grote bombastische muziekstukken, maar juist verfijnd, elegant en fragiel. Oud en nieuw werk gestoken in een haast klassiek aandoende sfeer.

De zeer gevoelige zangstem  van ‘troetelbeer’ Marcel en het ingetogen gitaarwerk van ‘Spike’ combineren op een geweldige manier.

De band Di-rect bewijst keer op keer dat ze in staat zijn zichzelf opnieuw uit te vinden en weet daarmee ook telkens een nieuw publiek aan zich te binden. Ze laten je gevoel leiden met de sound en de tekst van de nummers. Het was een avond om nooit te vergeten.

Direct, zaterdag 9-03-2019, Orpheus Rabobankzaal

Review door Jitske van Diermen en Peter Vroon

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn