RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dieven roven scholen leeg voor honderdduizenden euro's

ERMELO - Het opsporingsprogramma Bureau GLD staat woensdag stil bij diefstallen van computers en foto- en video-apparatuur uit scholen. Volgens de politie houden diefstallen in Ermelo, Arnhem, Velp en Apeldoorn verband met elkaar. De schade loopt in de honderdduizenden euro's.

Eind augustus vorig jaar namen twee mannen uit het Groevenbeek College in Ermelo voor meer dan 60.000 euro aan computers weg. Ze staan op bewakingsbeelden.

Het duo komt, zo blijkt uit onderzoek, ook voor op camerabeelden van gedupeerde scholen in Apeldoorn en Velp. Die beelden worden woensdag in Bureau GLD getoond.

Toeslaan vlak voor begin zomervakantie

De dieven opereerden telkens op dezelfde wijze. Ze sloegen hun slag door tegen het einde van het schooljaar in te breken op klaarlichte dag. Dit deden ze bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken van lokalen ter voorbereiding op de zomervakantie.

In het geval van Ermelo vond de kraak plaats op een zondag, terwijl een kerkdienst in de school werd gehouden. Een gewaarschuwd beveiligingsbedrijf kwam er achter dat enkele alarmsensoren waren afgeplakt.  

Zie ook: Dieven bestelen school voor tienduizenden euro's 

Van de school in Ermelo zijn tien iPads teruggevonden, meldt de politie. Die verhoorde twee inwoners van Den Bosch in deze zaak. Ze verklaarden de spullen te hebben gekocht in Utrecht.

Bekijk hier het item van Bureau GLD van 19 september over de diefstal bij het Groevenbeek College in Ermelo.

Bureau GLD is woensdag op TV Gelderland te zien om 17.20 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn