RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dit is de nieuwe Uddelse vlag

UDDEL – De nieuwe Uddelse vlag is dinsdagavond op spectaculaire wijze onthuld. De uiteindelijke vlag is een samenstelling van drie ingestuurde ontwerpen.

Aanleiding
“De gemeente wil graag in de raadszaal van ieder dorp een vlag hebben hangen. Dat was voor ons de aanleiding om ermee aan de slag te gaan,” verteld Frank van de Kolk. “Het kan verbindend optreden, het laat zien wie je bent als dorp en het geeft je meer kleur in de grote massa.”

Wedstrijd
Vorig jaar schreef Uddels Belang een wedstrijd uit voor de nieuwe vlag. Iedere inwoner kon zijn of haar ontwerp insturen. Frank van de Kolk, voorzitter van Uddels Belang, reikte dinsdagavond verschillende prijzen uit aan de winnende ontwerpen. De uiteindelijke vlag is een samenstelling van drie ingestuurde ontwerpen. De winnaars zijn Jaap van Vliet, Rebecca Schouten en Svenja Schütz.

Vlag symboliseert Uddel en omgeving
De vlag heeft een bijzondere betekenis. “De kleuren komen uit de ontwerpen. Het blauw staat voor het Uddelermeer. Het geel staat voor het zand waarop Uddel is gebouwd, de ondergrond van Uddel plus de zandverstuivingen rondom het dorp. Het groen legt de link met zowel de bossen als de agrarische achtergrond van Uddel. De agrarische sector is een belangrijke motor van de economie rondom Uddel. De laatste kleur, het paars, heeft met de heide te maken. Het Edelhert symboliseert het wild dat rondom Uddel leeft. Het is een edel dier en het symboliseert kracht en leven. En het laatste: als je de vlag kantelt, dan zie je een kruis. Dit legt de link met de geloofsachtergrond van het dorp.”

De vlag werd geruime tijd gesleept door een paramotorvlieger boven het dorp.

Bekijk HIER de beelden.

De vlag kan vanaf nu ook HIER besteld worden.

 

 

 

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn