RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Doedelzakspeler gezocht die bevrijdingswandeling wil begeleiden

.

Wij organiseren in het kader van het 75 Jaar Vrijheid de Bevrijdingswandeling van Apeldoorn.

In de nacht van 16 op 17april 1945 slopen 2 verzetshelden door de frontlinie heen om de Canadezen te waarschuwen, dat er praktisch geen Duitsers meer waren in Apeldoorn. Zo werd de stad behoed voor een zwaar bombardement.

We wandelen dezelfde route als deze 2 helden en komen onderweg nog een Canadees met een jeep tegen. Het laatste stukje van de wandeling werd vorige jaren steeds vooraf gegaan door een doedelzakspeler in het uniform van de 48th Highlanders , onze bevrijders. De man is nu echter te oud geworden.

Voor de avond van 16 april hebben we al een vervanger, maar overdag doen we deze wandeling met zo'n 200 scholieren. Verder wordt op de laatste vrijdagavond van mei, juni, juli en augustus deze wandeling herhaald voor belangstellenden.

Wij zoeken dus een doedelzakspeler, liefst in uniform, die 16 april overdag en de vrijdagen 29 mei, 26 juni, 31 juli en 28 augustus het eind van de Bevrijdingswandeling wil begeleiden.

Wilt u mee lopen tijdens de bevrijdingswandeling van Apeldoorn? Reageer dan hieronder!

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn