RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Doorstart jeugdinstelling Hoenderloo Groep 'onrealistisch'

HOENDERLOO - Het is vrijwel zeker dat de Hoenderloo Groep geen doorstart krijgt. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is zoiets niet realistisch. Een nieuwe plek voor de jongeren die er nu verblijven, zou al zijn gevonden.

Wel moeten de jongeren er zelf nog mee instemmen. Pluryn, waar de zorginstelling onder valt, wil de Hoenderloo Groep sluiten, omdat het de boel niet goed op orde zou hebben en omdat het technisch failliet is, zegt Pluryn.

Geen ruimte

Een groep medewerkers wil daarom faillissement aanvragen en vervolgens een doorstart maken. Minister De Jonge ziet daar geen ruimte voor.

De minister wijst erop dat een bankroet grote onzekerheid betekent voor jongeren, ouders en personeel. Daarbij is het doorstartplan niet goed onderbouwd en gedekt, zeggen onder meer Pluryn en de gemeenten.

Verantwoordelijke inspectiediensten zijn van mening dat het plan niet duidelijk maakt of de zorg en het onderwijs voor de jongeren bij een doorstart nog wel gewaarborgd zijn.

Zie ook: 'Kinderen zijn de dupe', ouders boos om spanningen Hoenderloo Groep

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn