RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dr. C.C. den Hertog aangesteld als docent/onderzoeker publieke theologie aan de TUA

Een lang gekoesterde wens van de Theologische Universiteit Apeldoorn gaat in vervulling. Per 1 april 2023 wordt dr. C.C. den Hertog aangesteld aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) als docent/onderzoeker systematische theologie/ethiek van maatschappelijke en culturele vraagstukken. 

,,De TUA prijst zich zeer gelukkig met deze benoeming. Op deze manier kunnen we meer aandacht geven aan het doordenken van hoe theologie van betekenis kan zijn voor de samenleving'', laat een woordvoerder weten. 

Samenleving

Dr. Den Hertog, die op dit moment een aanstelling heeft van 0,3 fte aan deze universiteit als docent systematische theologie en daarnaast predikant is in de CGKV Nijmegen, zal fulltime voor de TUA aan de slag gaan. Hij zal zich in zijn onderwijs- en onderzoekstaken vooral toeleggen op de nadere doordenking vanuit de systematische theologie/ethiek van maatschappelijke en culturele vraagstukken en hoe theologie voor een samenleving als geheel van betekenis kan zijn (publieke theologie). 

Hij zal zich daarin met name bezighouden met de vraag hoe vanuit de theologie het gesprek met de maatschappij en de zich daar voordoende samenlevingsvraagstukken gevoerd kan worden.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn