RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Dubbel gevoel' over komst mariniers naar Nieuw Milligen

UDDEL - De Gelderse Commissaris van de Koning John Berends heeft een 'dubbel gevoel' over de verhuizing van de mariniers naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn. Het besluit verdient volgens hem geen schoonheidsprijs, aangezien de provincie Zeeland ondanks beloftes achter het net vist.

Gelderland is 'content' met de komst van de mariniers. Volgens Commissaris van de Koning John Berends, is de komst van de mariniers een zeer passende bestemming voor het complex in de Veluwse bossen, dat relatief weinig wordt gebruikt. Hij vindt het prima dat het daar levendiger gaat worden. Berends was tot een jaar geleden overigens burgemeester van Apeldoorn.

'Veel pijn in Zeeland'

'Het politiek-bestuurlijke proces verdient echter geen schoonheidsprijs', zegt Berends, verwijzend naar de belofte van Den Haag dat de 1800 mariniers eigenlijk naar Zeeland zouden verhuizen. 'Ik heb er een dubbel gevoel over. Ik snap heel goed dat het in Zeeland vreselijk veel pijn doet. Daar is jaren gewerkt en geïnvesteerd voor de komst van de mariniers. Dit had niet op deze manier mogen lopen.' 

Berends zegt erop te vertrouwen dat het kabinet de kwestie goed afhandelt met Zeeland. Hij heeft daarover contact gehad met zijn collega in die provincie.

Zie ook: Marinierskazerne komt definitief naar Nieuw Milligen

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn