RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Duits OM eist 3 jaar cel tegen alternatieve genezer Klaus Ross

KREIS - Het Duitse openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Krefeld drie jaar cel geëist tegen natuurgenezer Klaus Ross. Justitie houdt de man verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten, onder wie Peter van Ouwendorp (55) uit Apeldoorn.

Ross behandelde in 2016 Nederlandse kankerpatiënten in zijn kliniek in het Duitse Bracht. Behalve Van Ouwendorp stierven twee vrouwen. Ross diende hen een te hoge dosis van een glucoseremmer toe.

In deze drie fatale gevallen heeft Ross niet gecontroleerd hoe hoog de toegediende dosis was. Daarmee heeft hij de regels van de geneeskunst genegeerd, aldus justitie in Krefeld.

'Hij heeft geen strafblad'

Volgens de officier van justitie spreekt in het voordeel van Ross dat de man geen strafblad heeft, oprecht was in zijn wens om mensen te helpen en door het gebeurde zijn beroep niet meer kan uitoefenen.

Ross werkt nu als zelfstandig verpleger en moet het naar eigen zeggen doen met een bruto inkomen van 1100 euro per maand, liet hij desgevraagd aan de rechtbank weten.

De advocaat van de natuurgenezer komt later deze maandag aan het woord. De rechtbank doet diezelfde dag uitspraak.

Zie ook: Rechter doet uitspraak in zaak Klaus Ross

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn