• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Duizend tekeningen voor nieuwe asielzoekers

APELDOORN - Kira-Maj Terpstra uit Apeldoorn wil samen met haar kinderen 1.000 tekeningen inzamelen voor het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn. 'Het is daar zo kaal binnen, wie wordt er nou niet vrolijk van een tekening', zegt Terpstra. Eerder verzamelde ze al welkomstpakketjes.

De gedreven Apeldoornse kwam op het idee omdat ze weet hoe kaal het is in een asielzoekerscentrum: 'Het ziet er zo saai uit, ik wil het graag een beetje opvrolijken.' Terpstra heeft zelf twee jonge kinderen die op de basisschool zitten en zij zijn al druk aan het kleuren. Haar 7-jarige zoon Ilyas en zijn vriendinnetje Seren zijn de ambassadeurs. Ze zegt dat een aantal scholen heeft al enthousiast gereageerd op haar actie. 

In 2015 zorgde Terpstra met de andere vrijwilligers ook voor een wand vol tekeningen in de Americahal, waar asielzoekers tijdelijk werden opgevangen. 'Als we ze van de gemeente niet mogen ophangen, dan doen we ze in de welkomstpakketjes.' Kira-MajTerpstra is op dit moment samen met de andere vrijwilligers bezig met het maken van toilettasjes voor mannen en vrouwen en tasjes voor kinderen. 

 

 

Door: Ellen Kamphorst

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00