RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eén jaar geleden werd de wolf voor het eerst gespot in Gelderland, nu leeft hij er

UDDEL - Het is vandaag precies één jaar geleden dat de wolf voor het eerst werd gespot in Gelderland. Inmiddels is duidelijk dat het roofdier permanent op de Veluwe verblijft.

Aan de Linge bij Elst werd op 21 februari 2018 voor het eerst in Gelderland een wolf vastgelegd op beeld. Later die dag werd het dier ook in de buurt van de Nederrijn gefilmd. Het was de derde wolf in Nederland in 2018. Daarvoor was het dier al zo'n 150 jaar niet meer gezien in ons land.

De tekst gaat verder onder de video.

Na de eerste glimp van de wolf vorig jaar, is de wilde viervoeter ook al vrij snel weer teruggekeerd naar Nedersaksen in Duitsland.

Wolf is officieel terug

Maandag werd bekend dat de wolf officieel terug is in Nederland: een wolvin leeft nu definitief op de Noord-Veluwe. Uit DNA-onderzoek van uitwerpselen van de dieren blijkt dat er ook al een mannetjeswolf in haar buurt is.

Voor schapen is dit mogelijk minder fijn nieuws, maar voor wandelaars wordt de Veluwe een stuk spannender. 'Je kunt die wolf nu echt tegenkomen', zegt de organisatie Wolven in Nederland. Al is die kans wel erg klein, omdat de beesten erg schuw zijn.

Bekijk hier de aflevering van Buitengewoon over de Wolf in Gelderland:

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn