RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een 'armoederegisseur' moet partijen bij elkaar brengen

APELDOORN - Er komt begeleiding voor vrijwilligersorganisaties in de gemeente Apeldoorn die zich hardmaken voor minima. Zo moeten mensen die in relatieve armoede leven, beter wegwijs worden gemaakt in het netwerk aan organisaties dat hen kan helpen. De raad stemde daar unaniem voor in.

Een 'armoederegisseur' wordt hij genoemd: een hulp voor mensen op of onder het minimuminkomen én voor organisaties die hen steun bieden. In Apeldoorn zijn diverse vrijwilligersorganisaties op dat gebied. Maar volgens de indieners van de motie weten zij elkaar niet altijd te vinden.

Problemen nu: er vallen soms gaten in de dienstverlening, partijen organiseren dezelfde soort feestjes, dagjes uit en cadeaus in dezelfde tijd van het jaar en mensen weten soms niet waar zij moeten aankloppen in het woud aan organisaties. De armoederegisseur moet daar orde in gaan scheppen

Hij kan de vrijwilligersorganisaties adviseren en hun werkwijzen helpen verbeteren, versnippering tegengaan en relaties met de partijen onderling onderhouden. Ook moet de regisseur gemeenteprojecten gaan aansturen die zich richten op preventie en kijken of een armoedeloket mogelijk is.

3000 kinderen

In Apeldoorn leven ongeveer 14.500 mensen in armoede; dat is een op de acht Apeldoornse huishoudens. Onder hen bevinden zich 3000 kinderen. De motie voor de armoederegisseur komt vanuit de gehele coalitie, aangevuld door zeven andere partijen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn