RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Een buurman was zwart van de rook', bewoners drie appartementen niet naar huis

APELDOORN - 'Ik schrok me lam. Ik trilde als een rietje.' Dat vertelde Joost Bonhof, bewoner van de flat aan de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn waar zondag een grote brand was.

'Ik dacht dat het mistte, maar het was rook. De buurman zei: de boel staat in de hens. Een andere buurman was helemaal zwart van de rook. Die is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht', zei Bonhof.

De bewoners van de flat werden geëvacueerd en opgevangen in de nabijgelegen sporthal Zuiderpark. Bewoners van drie appartementen kunnen zondagavond nog niet terug, de appartementen zijn teveel beschadigd. Er is echter ook een probleem met de lift, de gemeente bekijkt welke mensen daardoor alsnog niet naar huis kunnen.

'Voor die mensen kijken we of ze naar vrienden of kennissen kunnen, kan dat niet dan regelen wij opvang', vertelt Esther Naber, woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

Over onderdak hoeft Bonhof zich in ieder geval geen zorgen te maken. 'Mijn zoon is met vakantie naar Oostenrijk. We gaan naar zijn woning toe.'

Zie ook: 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn