RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een geslaagde Cultuur Bij Je Buur Light

Cultuur Bij Je Buur Light is een spin-off van het jaarlijkse evenement Cultuur Bij Je Buur in het voorjaar. Om gedurende het jaar de aandacht vast te houden zijn er tot de editie van 2020 meerdere Light edities, waar op één locatie op één avond meerdere artiesten worden uitgenodigd.

Gisteravond, 15 juni was het weer zover, Bart Lauw, geen onbekende in Apeldoorn, had wederom zijn huiskamer omgetoverd tot mini-theaterzaal. Deze avond konden de bezoekers kennismaken met de JP T&T Band, Het Vertelgenootschap Apeldoorn en met het Pleziertheater.

JP T&T Band

Een band met meerstemmige zang, twee gitaren, mondharmonica en percussie. Met bandleden Jurry Visser, Peter Raayman, Ton Kuiperen Teejoo Raayman. Peter ontbrak deze avond, hij was met vakantie. Met muziek uit de zestiger tot de tachtiger jaren wisten ze het publiek aangenaam te vermaken. Met nummers als Angie van The Stones , There is a house in New Orleans van The Animals en vele anderen. Ook eigen nummers passeerden de revue zoals het lied van Ton Kuiper waarin hij een ode bracht aan zijn kleinzoon van destijds 1 jaar. Een gepassioneerd stel muzikanten met lef en kwaliteit. Een heerlijk optreden.

Vertelgenootschap Apeldoorn

Het Vertelgenootschap Apeldoorn had voor deze avond Ben Bilderbeek afgevaardigd om twee verhalen te komen vertellen. Het gebeurde beeldend en met verve. Het eerste verhaal ging over een 45-jarige vrouw wiens leven in het slop geraakt was, maar die met de hulp van haar hartsvriendin de weg omhoog weer had gevonden. Er openden zich weer nieuwe lonkende perspectieven. Voor haar een happy end, of haar relatie het zou overleven bleef in het ongewisse. Het tweede verhaal was uitermate dramatisch en kende bizarre wendingen, geleidelijk aan werd duidelijk dat de basis voor dit verhaal ontleend was aan de Griekse mythologie. Na afloop moesten de mensen even bijkomen van het in wezen gruwelijke verhaal.

Pleziertheater

Normaal gesproken bestaat het gezelschap uit twee vrouwen, Charissa van Andel en Marsha Regensburg. Voor vandaag was gekozen voor één man en één vrouw, Marsha en Alex. Ze brengen in licht absurdistische vorm van theater. Ze houden de mensen een spiegel voor en nemen de huidige tijd die bol staat van mindfulness en aanverwante zaken. De koffer die beiden met zich meezeulden verbeeldde  de bagage die iedereen met zich meedraagt, gewild of ongewild, reëel of irreëel. Het optreden eindigde met een verrassende en onthullende ontknoping waar het publiek hartelijk om moest lachen.

Tevreden ging het publiek weer huiswaarts met dank aan de gastheer Bart Lauw en medeorganisator Mari van Helvoort van Cultuur Bij Je Buur

 

 

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn