• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een lamp die altijd brandt kan zomaar van een drugslab zijn

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn start met een 'keurmerk' voor het buitengebied. Zo hoopt zij georganiseerde misdaad tegen te gaan. Het is een samenwerking van Apeldoorn met de politie, landbouworganisaties, natuurbeheerders en het waterschap.

Woensdagochtend tekenen zij een zogenoemde intentieovereenkomst op het Apeldoornse stadhuis. In oktober start de gemeente een campagne in het buitengebied, samen met Meld Misdaad Anoniem.

Inwoners en ondernemers worden daarbij gewezen op de signalen van ondermijnende criminele activiteiten, zoals de aanwezigheid van drugslabs.

'Catastrofale gevolgen'

Je kunt bij zulke signalen denken aan drugsafval, kunstlicht dat altijd blijft branden in een schuur en afgeplakte ramen en deuren. Burgemeester Ton Heerts licht toe: “De persoonlijke gevolgen van het (onbewust) binnenhalen van criminelen kunnen voor de verhuurder catastrofaal zijn.”

Want een drugslab of hennepplantage kunnen niet alleen leiden tot gevaren voor de omgeving, de verhuurder is ook nog eens medeplichtig en dus verantwoordelijk voor kosten die worden gemaakt als zo'n locatie geruimd wordt.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn