RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een op de acht mensen voelt zich eenzaam door de coronamaatregelen

BEEKBERGEN - Een op de acht mensen geeft aan zich eenzaam te voelen in deze periode met maatregelen rondom het coronavirus. Dat blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek dat de provincie Gelderland is gestart.

Door: Ruben van der Scheer

Meer dan vijfduizend mensen deden mee aan het onderzoek dat afgelopen week startte onder de titel: Hoe gaat het met je? Via een vragenlijst konden deelnemers aangeven hoe ze deze periode ervaren.

Zie ook: Hoe gaat het met je? Dat wil de provincie heel graag weten

'Echt heel veel'

Uit een eerste analyse blijkt dat een op de acht mensen aangeeft zich eenzaam te voelen. 'Ik vind het een heel hoog aantal. Een op de acht is twaalf procent, dat is echt heel veel', reageert provinciebestuurder Peter van 't Hoog.

De cijfers vallen hoger uit dan vorig jaar .Toen deed de provincie ook onderzoek naar het welbevinden van Gelderlanders. Dit jaar stond eenzelfde onderzoek gepland. Vanwege de coronacrisis is het eerder gestart en zal het een aantal keren herhaald worden.

Het onderzoek moet de provincie helpen in haar aanpak om Gelderland door de crisis te loodsen. 'Zo kunnen we snel inspelen op wat mensen ervan vinden en hoe het met hen gaat', zegt Van 't Hoog.

Een op de vier helpt anderen

Naast eenzaamheid geven deelnemers ook aan vaker andere mensen te helpen. Een op de vier Gelderlanders zegt dat ze vaker anderen helpen dan voor de coronacrisis. 'Dat is de mooie kant', vindt de gedeputeerde. 'We stellen ook subsidies beschikbaar om initiatieven die sociaal contact in deze tijd mogelijk maken te kunnen ondersteunen.'

Eind deze week worden alle uitkomsten van het onderzoek verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn