RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een Turks stoombad of glijbaan? De recreatiezwemmers in Apeldoorn mogen het zeggen

APELDOORN - Wat wil de recreatieve zwemmer terugzien in een nieuw zwembad in Apeldoorn? Met die vraag gaan ambtenaren van de gemeente Apeldoorn de boer op. De enquêteurs waren al in zwembad Malkander en De Sprenkelaar, dinsdag is het Boschbad aan de beurt.

Zwembad De Sprenkelaar in de wijk Zevenhuizen loopt richting het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Waar het nieuwe zwembad moet komen is nog niet duidelijk, maar nu al wil de gemeente weten wat de recreatieve zwemmers van het bad verwachten.

Tekst loopt door onder de video:

Moeten er veel glijbanen komen of juist niet? Is een Turks stoombad onmisbaar? Inwoners van Apeldoorn die goede ideeën hebben over de inrichting van het nieuwe bad kunnen de enquête invullen. Dat kan overigens ook online.

Nog een aantal jaar wachten

De sportverenigingen zijn al eerder om hun mening gevraagd en nu worden 'gewone mensen die af en toe gaan zwemmen' bevraagd, vertelt enquêteur Janine Koning.

Luister naar het gesprek met Janine Koning en een badgast:

 Ze kunnen Koning vertellen wat ze belangrijk vinden aan een bad en of ze baantjes trekken of liever recreatief zwemmen. Houdt de gemeente dan rekening met alle wensen? 'Sommige wensen zijn misschien een beetje te gek, maar we vinden het belangrijk dat inwoners met plezier naar de zwembaden gaan.'

'Nog paar jaar duren'

Een aantal jaren geleden is het Sportfondsenbad in het centrum van Apeldoorn al dicht gegaan en ook De Sprenkelaar is volgens de gemeente niet toekomstbestendig als het gaat om duurzaamheid.

Eind dit jaar, begin volgend jaar hakt de gemeente de knoop door over de invulling van het nieuwe bad. Wanneer zwembad opent, is nog niet bekend. 'Dat kan nog wel een aantal jaartjes duren', aldus Koning.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn