RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Een verse bos gladiolen maakt boze Vierdaagsefans weer blij

APELDOORN - 'Wij zijn bestolen en gedupeerd!' Ja, boos waren Ryan en Gerard uit Apeldoorn na de afgelasting van de Vierdaagse. Maar met een bos gladiolen wist Omroep Gelderland-presentator Harm Edens alles weer goed te maken.

Na het officieel afgelasten van de Vierdaagse wisten Ryan (57) en Gerard (57) het even allemaal niet meer. Hun geliefde evenement en vakantie ging niet door. En toen bleek ook nog dat ze naar een deel van het inschrijfgeld konden fluiten. Want alle wandelaars kregen 32,50 euro terug van de honderd euro inschrijfkosten.

In een mailtje spuwden ze hun gal: "Ik heb drie keer gemaild. Uiteindelijk kregen we een mail met de boodschap dat we krijgt 67,50 terugkregen. Daar moet je dan blij en gelukkig mee zijn. Wij sparen het hele jaar om daar een vakantie van te maken. Als ik iets betaal voor een product en er wordt niet geleverd naar het product, hoor je het geld terug te krijgen. Net als bij een winkelier"

Tekst gaat verder na de video:

Kers op de taart

Reden genoeg voor Harm Edens om het echtpaar in Apeldoorn op te zoeken. Beteuterd zitten ze op de bank, met naast hen een uitgebluste bos gladiolen. De boosheid is dan inmiddels omgeslagen naar verdriet. En nee, ze gaan echt nooit meer meedoen met de Vierdaagse Nijmegen. Ryan: "We zetten hier een streep doorheen, hoe pijn het voor ons ook doet. Dit was de kers op de taart, daarvoor deden we ook altijd mee, al die mensen die altijd langs de kant zaten." 

Verse bloemen

Maar Harm laat het er niet bij zitten. Hij neemt de bos verdorde bloemen mee naar de keuken en komt terug met een vaas vol verse gladiolen. Dat is het moment dat Ryan en Gerard breken en besluiten om tóch volgend jaar weer mee te gaan lopen. Op voorwaarde dat er dan geen rare virussen meer zijn, zal Gerard dan zijn 20e Vierdaagse kunnen lopen. 
 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn