• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eerste setje ansichtkaarten nieuwe serie oud Apeldoorn uitgereikt

UGCHELEN - Verleden jaren zijn als onderdeel van het festival Apeldoorn 1900 ansichtkaarten uitgedeeld met afbeeldingen van Oud Apeldoorn. De ansichtkaarten gingen schoon op. Maar er is besloten een nieuwe serie van 9 kaarten te maken.

Recentelijk ontvingen wij de vraag van zorginstelling Vérian of wij dergelijke ansichtkaarten over hadden, om te geven aan verpleeghuizen en bewoners die anderszins aan huis gekluisterd zijn. De ansichtkaarten waren schoon op, maar wij vonden het zo’n leuk idee dat we besloten een nieuwe serie van 9 kaarten te maken met specifiek dit doel: ze uitdelen aan zorginstellingen, bewoners van verpleeghuizen, en ouderen die anderszins het huis niet kunnen verlaten. In totaal zijn er 3.000 setjes van 9 kaarten verspreid.

Woensdag 13 mei is om 14.30 het eerste setje met ansichtkaarten aangeboden aan mevrouw Klopman-Bijsterbosch. Zij is 93 jaar en woonachtig te Ugchelen. Mevrouw Klopman is Apeldoornse van geboorte en heeft haar hele leven in onze stad gewoond. Het setje kaarten werd haar aangeboden door wethouder van cultuur Detlev Cziesso en directeur Gerrit Steenbergen van ACEC. Mevrouw Klopman ontving naast de kaarten ook een boeket bloemen en haar woning werd feestelijk versierd met slingers. Een aantal medewerkers van Vérian was aanwezig tijdens de uitkering. Ondanks het afstand houden was het een leuke bijeenkomst die zeer gewaardeerd werd.

Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met cultuurpartners CODA, ACEC, Gigant en Centrummanagement Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00