RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO: Eerste asielzoekers Apeldoorn komen aan en krijgen warm welkom

APELDOORN - De eerste 50 van de in totaal 400 bewoners van het tijdelijke asielzoekerscentrum in Apeldoorn zijn dinsdagmiddag aangekomen. Ze worden ontvangen door de regiomanager van het COA en een aantal Apeldoornse dames die welkomstpakketjes hebben gemaakt.

Kira-Maj Terpstra is de drijvende kracht achter de inzamelingsactie. De jonge werkende moeder stak er honderden uren in. 'We hebben toilettasjes gemaakt voor dames en heren met daarin onder andere douchegel, tandpasta, tandenborstel en scheerschuim. Voor de kinderen hebben we ook welkomstpakketjes, maar zij komen pas in de komende schoolvakantie naar het azc', vertelt ze op Radio Gelderland.

Bekijk hier de reportage: (Tekst gaat verder na de video)

Symbolisch tasje

Het COA zorgt ook voor spullen voor de bewoners, maar volgens Kira-Maj zijn de tasjes meer dan alleen praktisch. 'Het is gewoon wat extra. En het is ook symbolisch bedoeld. Het lijkt mij ook fijn om zoiets te krijgen als je ergens komt waar je niemand kent.'

Kira-Maj gaat samen met de andere inzamelaars de komende weken alle pakketjes persoonlijk overhandigen om iedereen een warm welkom te heten. Maar daar blijft het niet bij. 'Vorige week hebben we het azc versierd met tekeningen en we gaan de komende tijd kijken waar de behoefte ligt. Op het moment dat wij het signaal krijgen dat er iets nodig is dan gaan wij kijken wat we kunnen doen.'

Luister hier naar Kira-Maj Terpstra in gesprek met Nieke Hoitink:

 

Permanent azc

Apeldoorn krijgt in de toekomst ook een permanent azc aan de Deventerstraat. Op de tijdelijke locatie aan de Christiaan Geurtsweg die vandaag opent, is tijdens de vluchtelingencrisis van 2015 ook een tijdelijk azc ingericht. Uiteindelijk was opvang toch niet nodig. 

Zie ook: Kinderen vrolijken tijdelijk azc op met 600 tekeningen

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn