RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

‘Effe Wachten… Vliegtuig!’ carnavalesk protest tegen Lelystad Airport

Hoenderloo  – ‘Effe Wachten… Viegtuig!’ is een onvervalste Veluwse carnavalskraker waarin Banjo Eekhoorn, alias Prins Carnaval, de draak steekt met de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. Opnieuw werkten de Werkgroep Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo samen aan een muzikaal protest, waarbij ook gelachen kan worden…

Enkele dagen voordat het carnaval in alle hevigheid losbarst, lanceren Red Gelderland en Red de Rust in Hoenderloo hun carnavalskraker, ‘Effe Wachten… Vliegtuig!’. Met carnaval is het een goede gewoonte is om maatschappelijke kwesties op de hak te nemen. Dat doet Banjo Eekhoorn, dit keer in de hoedanigheid van Prins Carnaval, met de uitbreidingsplannen en laagvliegroutes van Lelystad Airport, zowel in de tekst als in de videoclip.

Op de melodie van het ‘Pizzalied’ van André van Duin hebben de actiegroepen een nieuwe tekst geschreven die door de rasechte Veluwenaar Banjo Eekhoorn is ingezongen. Voor degenen die het Veluws dialect niet (zo goed) beheersen, is het lied volledig ondertiteld. Dus iedereen kan meezingen. Ook met de oproep van Banjo : “Dus roep zo hard je kan: “Stop vliegveld Lelystad meteen!” en de nieuwe bestemming die hij voor het terrein van de luchthaven in gedachten heeft.

Eerder maakten Red - de Rust in Hoenderloo en Red Gelderland ‘De Fabeltjeskrant – Editie Lelystad Airport’, inmiddels ruim vierduizend keer bekeken op youtube,  en ‘Twaalf Dagen met Kerstmis – Lelystad Airport’, goed voor circa duizend views.

‘Effe Wachten… Vliegtuig! is te bekijken en beluisteren via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=ryAAs5RNxvM

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn