• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Entombed & Vader: ,,Heerlijke bak met herrie” op de woensdagavond in Gigant

Fans van Death Metal konden woensdagavond hun lol op bij Gigant. Het Zweedse Entombed A.D. en het Poolse Vader beklommen het Apeldoornse podium, en brachten als support act ook nog de Eindhovense mechanical deathmetalband Inferum en de Oostenrijkse trashmetalformatie Hellavista mee. Zoals Gigant al aangekondigd had, werd het voor de ware death metal fan een avond om de vingers bij af te likken. Apeldoorn Direct verslaggever Stéphanie Berris vroeg bezoeker Marnix de Raaf, liefhebber van het snoeiharde genre, naar zijn avond.

Vader ‘retestrak’

Vader is in haar 35-jarig bestaan actief geweest in verschillende samenstellingen. In die tijd bracht de band 13 studioalbums en nog een aantal EP’s en demo’s uit. Sinds 2011 speelt Vader stabiel in dezelfde samenstelling. Drijvende kracht achter de band is sinds 1983 Piotr Wiwczarek. Marnix vertelt:,,Vader heeft ons meegenomen op reis door hun verleden door ons in Gigant een setlist te laten horen van een aantal van hun oudere albums. Ze hadden er duidelijk zin in en speelden retestrak.”

De zaag van Entombed

Entombed, pioniers van de Scandinavische death metal (in de jaren tachtig gestart onder de naam Nihilist), vormt de oorsprong van het huidige Entombed A.D. De band gooide destijds hoge ogen in de metalscene met een voor hen kenmerkend gitaargeluid dat deed denken aan een soort electrische zaag.

Nadat gitarist Alex Hellid in 2014 besloot te stoppen met Entombed, wilde de rest van de band onder leiding van frontman Lars Göran Petrov graag verder gaan onder deze naam. Hellid eiste echter de rechten op, en vertraagde daarmee de release van het eerste album in de nieuwe samenstelling met enkele maanden. Onder de aangepaste naam Entombed A.D. konden de heren alsnog verder en werden tot nu toe 2 platen uitgebracht. Een nieuwe is in de maak.
Marnix: ,,Tijdens het optreden in Gigant had zanger Lars-Göran veel contact met het publiek en je kon duidelijk merken dat hij het naar zijn zin had. Zowel nummers van bestaande albums als nieuw werk passeerden de revue. Zowel Entombed A.D. als Vader hebben aangekondigd komend jaar met een nieuw album te komen. Daar kijk ik zeer naar uit! Het was een heerlijke bak herrie op de woensdagavond!”

Gigant wist met de metalbands haar zaal, zeker voor een doordeweekse avond, behoorlijk vol te krijgen. De muziek mag dan agressief zijn, de sfeer was gemoedelijk en het publiek enthousiast. Wie de foto’s bekijkt zal het beamen: Death Metal is springlevend, ook in Apeldoorn.

Stuur ons een WhatsApp bericht!
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 055-5335166 of stuur een mail: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Proattafel
22:00 tot 23:00