• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Er gaat hier geen biertje weg zonder dat ik het geproefd heb'

APELDOORN - Veel speciaalbiertjes worden thuis ontwikkeld. Zo ook het biertje van Roger de Frankrijker. Wel moest hij al snel naar een andere locatie.

'Als hobbybrouwer ben ik thuis begonnen in de keuken met een simpel setje. Toen kreeg ik van mijn vrouw op m'n donder, omdat ik aan het gisten was waar ook de kleding lag', vertelt hij in het Omroep Gelderland-programma De Beste Bok van het Oosten.

Hij maakt met de Veluwse Schavuyt verschillende biertjes in de brouwerij in Apeldoorn. Zijn Bokbier is genomineerd tot de Beste Bok van het Oosten. 

Alles proeven

'Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt', zegt hij trots. 'We zijn een ambachtelijke brouwerij. De grote spelers doen alles achter de computer, wij doen alles handmatig met zeven man.'

Het Bokbier is al klaar, dat is in de zomer gebrouwen. 'Ons bier wordt niet gekenmerkt door vreemde ingrediënten. Ze houden het lekker toegankelijk. De Frankrijker houdt goed toezicht. 'Er gaat hier geen biertje weg zonder dat ik het geproefd heb.'

Bekijk de hele uitzending van Beste Bok van het Oosten

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
23:00 tot 24:00