RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Explosieve breakdance performance B-Boys komt naar Apeldoorn

Hiphopvoorstelling B-BOY van Maas theater en dans is op woensdag 6 april om 19.30 uur te zien in theater Orpheus in Apeldoorn. Een explosieve breakdance performance met vijf virtuoze dansers geregisseerd door Jolanda Spoel.

B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelde theatermaker Jolanda Spoel zich in 2019 onder in de explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens niet alleen een breakdancefeestje maar ook een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

,,B-BOY is een ode aan breakdancers. Als theatermaker wil ik niet alleen de acrobatische virtuositeit van breakdance uitlichten, maar ook de vertelkracht, want die is veel groter dan vaak wordt gedacht. Ik ga op zoek naar paralellen tussen de battle wereld en het echte leven'' aldus Jolanda Spoel.

Tickets voor B-BOY kunnen besteld worden via www.orpheus.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn