• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Extra lange treinen naar Apeldoorn vanwege Sinterklaasintocht

APELDOORN - Vanwege de intocht van Sinterklaas in Apeldoorn rijden er zaterdag extra lange treinen naar die stad. Dat meldt de NS. De goedheiligman komt die dag met zijn Pieten en de Pakjestrein naar Apeldoorn. Daarom worden er veel mensen verwacht, ook met het openbaar vervoer.

'Het gaat om treinen van de maximale lengte. Normaal rijden er in het weekend geen treinen met 12 rijtuigen en dubbeldeks naar Apeldoorn', vertelt een woordvoerder van de NS.

Wel is de fietsenstalling tijdens de intocht en even daarvoor dicht. 'Dat is vanwege veiligheidsmaatregelen', aldus de woordvoerder.

Bussen rijden om

Busmaatschappij Syntus houdt extra bussen en medewerkers achter de hand, maar rijdt in principe met het gewone aantal bussen. Tussen 9.00 en 14.00 uur geldt er wel een gewijzigde dienstregeling: buslijnen 1, 2, 6, 7, 18, 19, 43, 91 en 108 rijden namelijk om via de Laan van Mensenrechten en de haltes Amaliapark en Hoofdstraat vervallen in die tijd.

Bezoekers die uit het noorden komen, worden geadviseerd uit te stappen bij de halte Markt en dan naar de ingang van het terrein bij het oude postkantoor te lopen. Bezoekers vanuit het zuiden, kunnen uitstappen op busstation Apeldoorn en de looproute richting de Sophialaan volgen. Het stationsplein is vanaf het busstation niet te bereiken.

Zie ook: Twee actiegroepen bij intocht Sint; politie op alles voorbereid

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Sandwich
12:00 tot 13:00