• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Faunabescherming: 'Open Kroondomein Het Loo het hele jaar'

APELDOORN - Als het aan de Faunabescherming ligt, is Kroondomein Het Loo in Apeldoorn voortaan het hele jaar toegankelijk voor het publiek. De organisatie komt zaterdag met een advertentie waarin koning Willem Alexander wordt gevraagd het natuurgebied het hele jaar door open te stellen.

Kroondomein Het Loo gaat zaterdag dicht in verband met het jachtseizoen. De sluiting duurt tot 25 december. De Faunabescherming noemt het vreemd dat het gebied elk jaar honderd dagen sluit voor het publiek. Zaterdag voert de dierenorganisatie samen met de Partij voor de Dieren actie tegen de
sluiting. Zij vragen koning om daarbij aanwezig te zijn.
    
Het 6700 hectare tellende Kroondomein hoorde ooit bij Paleis Het Loo. Het is het grootste aaneengesloten landgoed van Nederland. Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor volledige openstelling. Maar Minister Carola Schouten van Natuurbeheer liet onlangs weten dat niet te kunnen uitvoeren omdat de koning daar over gaat.
    

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00