RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fiets ‘m erin en haal een gratis koffie

APELDOORN - Sinds zaterdag 6 juni geldt er in de binnenstad een fietsparkeerverbod. Om zoveel mogelijk ruimte te maken, mogen fietsen alleen nog in de fietsenstallingen en -rekken gestald worden. Om de bezoekers aan de binnenstad extra service te bieden zijn enkele belangrijke wijziging doorgevoerd.

Belangrijkste wijzigingen zijn:

  1. Stallingen ruimer open
  2. Extra fiets- en scootervakken

Een gratis kopje koffie verdienen
Verder voegt de gemeente Apeldoorn wat vriendelijkheid toe in de stad door bezoekers via promomensen (12 door de hele binnenstad) te helpen snel een fietsparkeerplek te vinden. Daarnaast ontvangen bezoekers een koffievoucher; een gratis kopje koffie als je je fiets stalt. Een klein bedankje, wat ook weer voor wat bezoek zorgt richting de circa 40 ondernemers die meedoen aan deze actie.

Stallingen ruimer open
In Apeldoorn zijn maar liefst 6 ruime stallingen. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk van de stallingen gebruik kunnen maken, zijn de stallingen langer open. 

Extra fiets- en scootervakken
Er komen er extra fietsparkeervakken en scootervakken buiten de stallingen.
Ze hebben ook geanticipeerd op de vraag om dichtbij de markt te kunnen parkeren door een extra parkeervak te maken.

Wild geparkeerde fietsen worden weggehaald
Daarnaast geven ze in de straten waar veel fietsen staan ook aan dat je niet mag parkeren daar dmv stickers. Sinds vorige week mogen bezoekers aan de binnenstad hun fiets niet zomaar meer ergens neer zetten. Fietsen die buiten een stalling, rek of aangewezen vak staan, kunnen worden weggehaald. Vorige week zaterdag heeft de gemeente fietsen verwijderd.

Diverse stallingen voor toegepast bezoek
Bij de aanpassing van de openingstijden is rekening gehouden met de verschillende gasten in onze binnenstad. Wilt u uw fiets even snel kwijt voor een boodschap op de markt? Parkeer ‘m dan tegenover de markt in het fietsparkeervak (achter de bushaltes). Bezoekt u een restaurant in de binnenstad en gaat u op de fiets? Dan zijn er verschillende stallingen die tot laat open zijn. Ga je stappen tot diep in de nacht? Dan is de stalling Caterplein de beste optie voor je scooter of fiets. Ook kunt u nu op zondag bij elke stalling uw fiets kwijt. En vanaf zaterdag 13 juni gelden de verruimde openingstijden. Deze vindt u op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Op onderstaand kaartje staan de stallingen en de extra parkeervakken aangegeven.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn