• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Flexwoningen moeten Apeldoorners weer de ruimte geven

APELDOORN - Een tekort aan huurwoningen moet in Apeldoorn opgelost worden met flexwoningen. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. Voor mensen die snel een woning zoeken biedt dat uitkomst.

door Bastiaan van Blokland

Huizen op vakantieparken beschikbaar maken, misschien kortstondig woningen bijbouwen (denk aan tiny houses), of een kantoorpand ombouwen: door in te stemmen met de motie flexwoningen kan Apeldoorn even meer lucht creëren op de woningmarkt.

Wat zijn spoedzoekers?

Aanleiding voor het besluit is de woningnood. Zogenoemde spoedzoekers hebben baat bij het besluit. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die in een scheiding liggen en snel een woning nodig hebben, starters, expats en arbeidsmigranten.

De oplossing voor huisvesting van de spoedzoekers sluit aan bij een besluit van de Tweede Kamer waarbij de regering de plaatsing van 15.000 extra woningen faciliteert.

Flexwoningen kunnen voor een periode van 15 jaar geplaatst worden of beschikbaar gemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bovendien subsidie voor gemeenten die meedoen aan de Pilot Flexwonen.

Meedoen

Het Apeldoornse college zegt de motie te ondersteunen, omdat het aansluit bij de woningvisie van de gemeente. Ook, zo liet wethouder Nathan Stukker nog weten, worden 500 vaste sociale huurwoningen toegevoegd in de komende jaren. Dat is eveneens onderdeel van die woningvisie.

Niet alle vakantieparken worden ingezet om lucht te creëren, zegt Stukker. Het zal gelden voor 'kleine plukjes' park. Het beleid voor vitale vakantieparken blijft gewoon van kracht.

Het college komt nog met een voorstel over hoe de pilot er precies uit zal gaan zien.

Zie ook: Bijna 2 miljoen van ministerie om problematiek op vakantieparken aan te pakken

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Rockrevival specials
16:00 tot 18:00
Non Stop Music
16:00 tot 18:00