RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fosforgranaat gaat af bij spelende kinderen in Hoenderloo

HOENDERLOO - Een oude fosforgranaat is zondagavond afgegaan in Hoenderloo. Kinderen vonden het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog vermoedelijk in het bos en speelden ermee. Toen ze hem op straat gooiden, begon de granaat te roken. Niemand raakte gewond.

De hulpdiensten en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werden tegen 21.00 uur gealarmeerd. Zij sloten de Laan van Eikenhof en de omgeving af. De brandweer gooide zand over het oorlogstuig, maar toch bleef de granaat branden en roken.

De brandende granaat veroorzaakte schade aan het wegdek. Volgens de EOD hebben de kinderen geluk gehad toen ze het explosief op de grond gooiden.

Na ongeveer anderhalf uur weer de omgeving vrijgegeven. De EOD bekommert zich om het ontplofte explosief.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn