RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fris ballet in Gigant aan begin van de lente

Nelke van der Gaag is terug in de Apeldoornse danswereld. De voormalige directeur van STA, die na de fusie met Tim Koldenhof Producties (TPK) mede richting gaf aan de artistieke koers van haar nieuwe werkgever, is een samenwerking met Gigant aangegaan. Tijdelijk, maar als het experiment van komende zondag slaagt, dan zou haar dansvoorstelling Prelude wel eens de voorjaarsbode kunnen zijn van wat we aan het begin van de lente in de komende jaren van Dans Company Spring kunnen verwachten.

En dat zijn vooralsnog twee optredens op zondag, een matinee en een avondvoorstelling met tien professionele dansers en vier verschillende choreografen, waaronder Nelke zelf. Daarnaast krijgt jong Apeldoorns danstalent een podium door tijdens de voorstellingen een bijdrage te leveren. Dat laatste heeft geleid tot een financieel gebaar van het Janice Walkerfonds.

Het leven van Nelke van der Gaag heeft na haar periode bij TKP een totaal andere wending genomen. Ze besloot haar echtgenoot bij te staan op camping ‘t Spoek in Beekbergen. Ze beheren nu aan de rand van een bosgebied samen dit alcoholvrije recreatiebedrijf van het ANGB, een stichting die zich inzet voor een leefstijl zonder alcohol.

Toch is haar dansbloed blijven kriebelen. Gedurende de koude maanden van het jaar heeft ze tijd vrijgemaakt voor haar project waarvoor professioneel opgeleide dansers zich kunnen melden die hun brood onder meer verdienen met het geven van lessen. ,,De kans op een baan bij een dansgezelschap is nu eenmaal klein’’, zegt Nelke. ,,Daardoor blijven podia vaak buiten zicht.’’

Concept

En daar gaat Dans Company Spring wat aan doen. In de afgelopen tijd zijn de deelnemers maandelijks één zondag actief geweest, de twee maanden voor de voorstelling waren dat er twee. In de theaterzaal van Gigant,  dat zich helemaal kan vinden in het concept. ,,Ik vind het heerlijk om te doen, al verdien ik er geen drol aan.” zegt Nelke die naast haar dochter Mieke (ze heeft heeft een leidinggevende functie bij Tim Koldenhof) twee verschillende voormalige topdansers (Scapino en Introdans)  als choreograaf heeft ingeschakeld. Het programma is divers. Er wordt gedanst op muziek van Händel, Bach, Arvo Pärt, Queen en Agnes Obel.

Nelke wil er een traditie van maken. Volgend  jaar is Dans Company Spring weer van de partij zij het met een nieuwe groep dansers.  De opzet (werving, professionele dansers, voorstellingen en jong talent) blijft gelijk. Op 24 maart beginnen de voorstellingen om 16.30 en 20.30 uur in Gigant waar kaarten te koop zijn van 15 (volwassenen zonder Gigant-korting) en 7,50 euro.

Meer informatie: www.gigant.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn