• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Geen banketstaaf maar banketstaf: bakker Hans bakt voor Sinterklaas

APELDOORN - Sinterklaas is in het land en dus wordt gestrooid met snoepgoed en pakjes. Maar niet iedereen heeft daar het geld voor. Deze Apeldoornse bakker past daar een mouw aan.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Drukke weken voor de Apeldoornse speelgoedbank. Honderden kinderen krijgen door het jaar heen speelgoed, ook met Sinterklaas. De speelgoedbank is er voor ouders die zelf amper geld hebben om hun kinderen af en toe wat leuks te geven.

Maar zo'n organisatie draait op vrijwilligers en heeft weinig liquide middelen. Koffie, schoonmaakmiddelen, de verzekeringen en de huur: het kost alles bij elkaar bakken met geld. En dus kan de speelgoedbank altijd wel wat hulp gebruiken.

Banketstaf

Bakker Hans Keurhorst wilde iets leuks doen voor Sinterklaas. Hij bedacht een banketstaf. Nee, dat is geen tikfout: het is een banketstaaf in de vorm van de staf van de sint.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Apeldoornse speelgoedbank. Zodat het straks voor iedereen een leuk sinterklaasfeest is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00