RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Geld voor zwerfjongeren is druppel op gloeiende plaat'

APELDOORN - Het geld dat staatssecretaris van Volksgezondheid - Paul Blokhuis - heeft uitgetrokken voor zwerfjongeren is een druppel op een gloeiende plaat, dat zegt Detlev Cziesso, wethouder in Apeldoorn.

Blokhuis heeft ruim 1,2 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van de problematiek. Alleen al in Apeldoorn zijn er volgens Marco Betman van Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn 137 jongeren zonder woonruimte.  'En er zijn zes plekken', vertelt Betman.

Het geld is niet genoeg, vertelt Cziesso. 'Het bedrag van 1,2 miljoen moet wel verdeeld worden over alle gemeenten van het land. Reken maar om, dat is niet meer dan een dubbeltje per inwoner. In Apeldoorn komen wij 14 miljoen tekort op de jeugdzorg.'

Betman vertelt dat in heel Nederland 12.000 jongeren zijn zonder dak boven hun hoofd. 'Dat zijn jongeren die niet zo zichtbaar zijn. Het begint met woonruimte, als je dat niet hebt of het is onstabiel, dan wordt het heel moeilijk om je leven op orde te krijgen.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn