RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gelderse klokken luiden voor het klimaat

APELDOORN - Op zo'n zeventig plaatsen in Gelderland luiden zaterdagochtend om twee minuten voor twaalf de kerkklokken. Gelderland is daarmee koploper. De kerken doen mee aan een landelijke actie van Greenpeace. Die wil met 'Noodklok voor het Klimaat’ de opwarming van de aarde onder de aandacht brengen.

'Het is 2 voor 12 voor het klimaat. We roepen Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op, om de daad bij het woord te voegen op de klimaattop in Polen', aldus Faiza Oulahsen van milieuorganisatie Greenpeace. 'De wereldwijde ambitie moet van 2 naar maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde. Dat halen we alleen, als we voor 2030 onze CO2-uitstoot met 60 procent terugdringen. Dat betekent onder andere inzetten op zonne- en windenergie, onze bossen beschermen en de kolencentrales sluiten'. 

Zeventig Gelderse klokken

Van de Grote Kerk in Apeldoorn tot de Sint Maartenskerk in Tiel en de Abdij Koningsoord in Oosterbeek. In Gelderland is op zeventig plekken het klokgelui te horen. In heel Nederland  worden om twee minuten voor twaalf op ruim 250 plekken de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee.

In elke provincie in Nederland wordt de noodklok geluid en zelfs buiten de landsgrenzen zijn de noodklokken te horen, zoals op carillons in Washington en Sint-Petersburg.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn