• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeente heeft handen meer dan vol aan eikenprocessierups

Jeuk, irritatie aan de ogen of zelfs aan de luchtwegen. Het zijn allemaal klachten die je kunt krijgen als je in aanraking bent geweest met de eikenprocessierups. Dan blijf je er toch uit de buurt, zou je zeggen. Maar juist dat is momenteel in Apeldoorn niet zo simpel.

De gemeente Apeldoorn begon in april al met het preventief bestrijden van de rups, maar toch heeft de gemeente momenteel de handen meer dan vol aan het beestje. ,,Omdat we veel meldingen van overlast krijgen, moeten we keuzes maken”, meldt de gemeente Apeldoorn op Facebook. ,,We geven daarom voorrang aan plekken waar veel mensen komen zoals schoolpleinen, speeltuinen en drukke fietspaden. Andere meldingen worden zo snel mogelijk opgepakt, maar dit kan helaas langer duren.”

Meer informatie over de rups? Check dan apeldoorn.nl/eikenprocessierups.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00