RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Genomineerden Van Reekum Cultuurprijs bekend

Iris Burghout, Bas Fontein en Anke Land zijn genomineerd voor de Van Reekum Cultuurprijs. Op zondag 12 maart wordt de winnaar bekendgemaakt. Van alle kunstenaars uit Apeldoorn die mee hebben gedaan zijn dit de finalisten. De tentoonstelling is te zien in het CODA museum in Apeldoorn.

 

De Van Reekum Cultuurprijs wordt elke 2 jaar uitgereikt. In 2018 werd de eerste prijs uitgereikt bij de tentoonstelling 055: Apeldoorn Art. De prijs wordt beschikbaar gesteld door de Van Reekum Stichting. De stichting wil met de deze prijs beeldend kunstenaars die in Apeldoorn wonen en/of werken helpen bij hun ontwikkeling. De prijs is een bedrag van €10.000,-. De genomineerden hadden tot 20 februari de tijd om een plan in te dienen waarin ze beschrijven hoe zij de prijs willen besteden aan de ontwikkeling van hun kunstenaarschap De jury bestaat dit jaar uit: Piet Hazelebach (Van Reekum Stichting), Rianne Groen (conservator CODA) en Peter ten Lohuis (winnaar van de vorige Van Reekum Cultuurprijs).

 

Voor deze editie van 055: Apeldoorn Art werden alle kunstenaars van Apeldoorn uitgenodigd om maximaal 2 recente werken in te zenden voor de tentoonstelling. De tentoonstelling heeft niet een speciaal thema. De tentoonstelling is te zien in de Noordzaal van het CODA museum. Klik hier voor meer informatie.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn