• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gepiep redt eendjes uit put in Apeldoorn, maar waar zijn papa en mama eend?

APELDOORN - Hun gepiep heeft ze gered; vier kleine eendjes in de buurt van basisschool de Zevensprong in Zevenhuizen. De brandweer kwam in actie om de jonge diertjes uit een put te bevrijden, maar de vraag is wel: waar zijn papa en mama eend?

Voorbijgangers hoorden gepiep uit een put komen. Onder het putdeksel waren vier piepende hoopjes dons te zien. De opgetrommelde brandweer haalde de beestjes uit hun benarde positie en liet ze weer vrij in een naastgelegen sloot.

Mooie actie natuurlijk, maar de vraag is wel waar beide ouders zijn. Die waren namelijk in geen velden of wegen te bekennen. Het is daarom te hopen dat papa en mama eend hun grut snel weer onder de vleugels nemen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Mixed Music Hour
22:00 tot 23:00