RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gevarieerd muziekaanbod tijdens openingsavond 15e Drakenbootfestival

Het was weer prima vertoeven bij de openingsavond gisteren (vrijdag 21 juni) van het Drakenbootfestival bij het openingsconcert op het het Zwitsalterrein. Sinds het jaarlijkse Drakenbootfestival in 2017 is verhuisd naar het Zwitsalterrein uitgegroeid tot een openluchtfestival waar je U tegen zegt.

Het festival is weer mooi ruim opgezet door de organisatie. Met aan de rand van het festivalterrein weer de bars voor diverse dranken. En op het foodtrucks-terrein een sfeervol openluchtrestaurant met een groot aantal mobiele keukens voor een prima maaltijd. Op het hoofdpodium LexmanStage en in de muziektent Plato Stage stonden de hoofdacts. Met artiesten als opener Maan in een uitpuilend muziektent op Plato Stage en oud Apeldoorner Waylon op Lexman Stage kan je inderdaad al gelijk spreken van 2 prima hoofdacts. Was het op het grote festival terrein op de vroege avond nog niet helemaal volgestroomd. Later op de was het weer als vanouds lekker vol op het festivalterrein. En kon er afwisselend in de muziektent en op het buitenpodium geluisterd worden naar de overige prima optredens van de bekende artiesten: Nielson, Ronnie Flex & Deuxperience en Diggy Dex.

Als uitsmijter stond De Dijk op het buitenpodium. Een prima keuze. De band is bijna jaarlijks een vast waarde in poppodium Gigant. Concerten van de Dijk zijn dan uitverkocht. Maar zoals zanger tijdens zijn optreden aankondigde: ,,Welkom Apeldoorn 40 x de Gigant hier…” Inderdaad is dat het mooie van zo’n groots opgezet openluchtfestival.. meer muziekliefhebbers die dan kunnen genieten van diverse top acts. Met nummers als ‘Binnen zonder kloppen’, ‘Mag het licht uit’, ‘Als ze er niet is’, ‘Bloedend hart’ en natuurlijk ‘Ik kan het niet alleen’, maar ook de primeur van een gloednieuw nummer van het in oktober uit te brengen nieuwe album van deze inmiddels al 30 jaar bestaande band werd een uitstekend optreden afgesloten.

Tot slot kon er gedanst worden in de muziektent op een mix van moderne r&b, hiphop, funk, soul, pop en house muziek van het DJ-trio Kris Kros Amsterdam, bestaande uit de broers Jordy en Sander Huisman en Yuki Kempees. En werd weer op deze eerste zomeravond van het jaar een geslaagd openingsconcert van de inmiddels 15e editie Grolsch Drakenbootfestival afgesloten.

*Zie o.a. de Video Impressies

Vandaag en morgen (22 en 23 juni) gaat het Drakenbootfestival verder met de races, de muziek en diverse andere activiteiten. Uiteraard is Apeldoorn Direct hier ook bij.

Maan

Waylon

Nielson

Ronnie Flex & Deuxperience

Diggy Dex

De Dijk

Video-playlist: Sfeerimpressies Drakenbootfestival 2019

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn