• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gezocht: Apeldoorners met bijzondere verhalen over de bevrijding in Apeldoorn

APELDOORN - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is. Dat wordt in het hele land uitgebreid herdacht. Ook in Apeldoorn.  

Eén van deze activiteiten is de Canadian Walk; een nieuwe gemarkeerde wandelroute waarbij met alleen een telefoon de volledige geschiedenis van de Apeldoornse bevrijding te ontdekken is door de Canadese bevrijders. De route volgt voor een groot deel het parcours van de vroegere defilés in Apeldoorn. Om de Canadian Walk invulling te geven, zoeken wij Apeldoorners met bijzondere verhalen over de bevrijding in Apeldoorn.

Bijzondere oorlogsverhalen gezocht
Apeldoorn Marketing is op zoek naar bijzondere verhalen over het leven in Apeldoorn van april 1945 tot en met het vertrek van de Canadese bevrijders in februari 1946 naar hun vaderland. De aankomst de Canadezen, de zegetocht over de Loolaan, of spraakmakende details over het leven van alledag: alle informatie is welkom. Daarnaast zijn ook brieven, bevelen of andere communicatie over het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog welkom.

Judith Bartel-van Beckhoven werkt als researcher voor de Canadian Walk en verzamelt alle mogelijke aanknopingspunten om een waarheidsgetrouw verhaal te kunnen vertellen over de Apeldoornse bevrijding. Judith is te bereiken via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 06-2674 0650.

Voor meer informatie over de Canadian Walk kunt u contact opnemen met projectleider Michaëla Luttenberg (Apeldoorn Marketing).
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 0657942886 (werkzaam van ma t/m do)

Op de foto ziet u Judith Bartel-van Beckhoven bij het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument aan de Loolaan in Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00